خانه / اخبار شبکه های اجتماعی / چگونه ردیابی گوگل را متوقف کنیم؟
چگونه ردیابی گوگل را متوقف کنیم؟

چگونه ردیابی گوگل را متوقف کنیم؟

اخیرا مشخص شده است که گوگل بدون رضایت کاربران، آن ها را ردیابی می کند؛ اما امکان توقف این ردیابی وجود دارد.

گوگل برای بهبود نتایج جستجوی خود، همواره در حال دخیره کردن اطلاعات شماست. مثلا گوگل می‌داند علایق اصلی شما چیست! برای فهمیدن علایقتان با ما همراه باشید!

گوگل اطلاعات زیادی را در مورد شما می‌داند؛ این حقیقت، قابل کتمان نیست! مدل درآمدزایی غول فناوری سیلیکون‌ولی، بیشتر بر اساس تبلیغات و جمع‌آوری اطلاعات است. این اطلاعات از طریق تمام کنش‌های شما در استفاده از محصولات گوگل گردآوری می‌شود؛ مانند جستجو کردن، استفاده از گوگل‌مپ و… .

گوگل، جمع‌آوری اطلاعات از کاربران را جار نمی‌زند؛ اما در عین حال، این موضوع را مخفی هم نمی‌کند. شما این حق را دارید که بدانید، گوگل در مورد شما چه چیزهایی را می‌داند و اختیار اطلاعات خود را در دست بگیرید. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

گوگل تمام جستجوهای شما را ذخیره می‌کند

بسیاری از مردم تصور می کنند با خاموش کردن لوکیشن در گوشی های خود، گوگل دیگر قادر به ردیابی آن ها نیست؛ اما این موضوع حقیقت ندارد. بر اساس یافته هایی که دو روز پیش توسط اسوشیتد پرس منتشر شد، حتی در صورتی که Location History را از تنظیمات حساب کاربری خود غیرفعال کرده باشید نیز گوگل هر بار که از سرویس های این شرکت مانند گوگل مپ، آب وهوا، جستجو و مرورگر استفاده کنید، می تواند شما را ردیابی کند

صفحه ی پشتیبانی گوگل در خصوص مدیریت و حذف لوکیشن هیستوری یا سابقه ی مکان هایی که در آن ها حضور داشته اید، مدعی است که با غیرفعال کردن این گزینه، ردیابی متوقف می شود و این تنظیمات در تمام دستگاه هایی که از حساب کاربری شما استفاده کنند اعمال می شود. بر اساس یافته های خبرگزاری اسوشیتد پرس، این ادعا واقعیت ندارد. در واقع، با خاموش کردن لوکیشن هیستوری، ثبت سوابق مکان هایی که در آن ها حضور پیدا کرده اید متوقف نمی شود؛ بلکه صرفا روند کار از چشم شما مخفی می شود. تعدادی از اپلیکیشن ها همچنان کاربر را ردیابی خواهند کرد و داده هایی را از دستگاه های آنها دریافت و ذخیره می کنند که نشان می دهد در چه زمانی و کجا حضور داشته اند.

برای نمونه، وقتی یک محقق دانشگاه پرینستون به نام گونش آکار داده های Google Web & App activity گوشی خود را با اسوشیتد پرس به اشتراک گذاشت، آنها توانستند به آدرس منزل این محقق و تمام فعالیت های روزانه اش دست پیدا کنند.

روش توقف

ابتدا به صفحه‌ی فعالیت من (My Activity Page) در گوگل بروید. سپس از قسمت سمت چپ بر روی گزینه‌ی Delete Activity by کلیک کنید. سپس در صفحه‌ی بازشده، از منوی کشویی موجود، گزینه‌ی Search را انتخاب کنید بر روی Delete کلیک نمایید.

برای غیرفعال کردن ردیابی گوگل، می‌توانید به صفحه‌ی کنترل فعالیت (Activity Controls Page) مراجعه کنید. سپس تیک قسمت Web & App را بردارید. با این کار ردیابی شما از طریق تاریخچه‌ی کروم و هر برنامه‌ای که از گوگل استفاده می‌کند متوقف می‌شود.

گوگل تمام جستجوهای صوتی را ذخیره می‌کند

هر جستجوی صوتی که از طریق دستیار صوتی گوگل انجام دهید ذخیره می‌شود تا در بهبود نتایج جستجوی شما به کار بیاید. کاربران معمولا نمی‌دانند که این جستجوها ذخیره می‌شوند. ذخیره این جستجوها به این معناست که کاربران می‌توانند مجددا به تمام آن‌چه گفته‌اند گوش کنند! شما می‌توانید از طریق قسمت Voice & Audio در پنل My activity به این فایل‌های صوتی  دست یابید.

روش توقف

گر می‌خواهید جستجوهای صوتی شما ذخیره نشود به صفحه‌ی کنترل فعالیت گوگل (Activity Controls Page) مراجعه کنید و تیک قسمت Voice & Audio را بردارید.

گوگل مکان شما را ردیابی و ذخیره می‌کند

علاوه بر جستجوهای متنی و صوتی، گوگل، مکان شما را نیز ردیابی و ذخیره می‌کند. شما می‌توانید به مراجعه به پنل Timeline Page تمام مکان‌های حضور خود را مشاهده کنید. صحت این اطلاعات به همراه داشتن موبایل و فعال بودن اکانت گوگل بستگی دارد.

روش توقف

برای متوقف کردن ردیابی و ذخیره مکان شما پس از ورود به پنل کنترل فعالیت گوگل (Activity Controls Page)  تیک گزینه‌ی Location History را بردارید. همچنین با ورود به پنل Timeline Page می‌تواند با انتخاب آیکون سطل زباله در قسمت پایین سمت راست، تاریخچه‌ی مکان‌های خود را حذف کنید.

اطلاعات تبلیغاتی خود را کنترل کنید

شاید جذاب‌ترین قسمت همین قسمت باشد! شما می‌توانید با ورود به پنل Ad Settings اطلاعات جالبی را در مورد خودتان بفهمید! در این پنل، گوگل پروفایلی را برای شما تهیه کرده است! در این پروفایل می‌توانید اطلاعاتی مثل جنسیت خود، سن تخمینی و ماه تولد خود را مشاهده کنید! اما جذاب‌ترین قسمت این است که شما می‌توانید موضوعات مورد علاقه خود را نیز ببینید؛ مانند کتاب و ادبیات، زیبایی،‌ ورزش و… . این اطلاعات بر اساس سرچ‌‌های شما در گوگل،‌ یوتیوب و… به دست آمده است.

شما می‌توانید شبکه‌سازی تبلیغاتی گوگل برای خود را فعال یا غیرفعال کنید. در صورت متوقف کردن این قسمت، واضح است که ردیابی شما توسط گوگل سخت می‌شود. اما در عوض، با کاهش شناخت شما توسط گوگل، نتایج جستجوی شما نیز نامربوط‌تر به ویژگی‌های شخصی شما خواهد بود.

اکانت گوگل خود را حذف کنید

با ورود به داشبور گوگل (Google’s Dashboard) می‌توانید تمام اطلاعات مربوط به خود مانند دستگاه‌های متصل به اکانت گوگل، سرویس‌های مورد استفاده و… را مشاهده کنید. شما می‌توانید از این اطلاعات یک کپی هم تهیه کنید! در پایان می‌توانید برای حذف تمامی اطلاعات ذخیره شده از شما اکانت گوگل خود را حذف کنید.

کلام آخر

مکان یابی گوگل با اینکه دلایل متعددی از جمله پیشنهاد دادن رستوران های اطراف و پیش بینی دقیق آب و هوا دارد، غول دنیای فناوری از این اطلاعات برای هدفمند کردن تبلیغات خود نیز استفاده می کند. به عنوان کاربر، معمولا برای بهره مندی از امکانات کامل اپلیکیشن ها شخصا امکان استفاده ی آن ها از داده های لوکیشن خود را می دهیم؛ اما اینکه گوگل اصرار داشته باشد حتی در صورت مخالفت ما، این اطلاعات را به دست بیاورد اصلا قابل قبول نیست و ردیابی افراد بدون رضایت کامل و آگاهانه ی آن ها نه تنها اخلاقی نیست، بلکه حتی می تواند از لحاظ قانونی جریمه های سنگینی را برای این شرکت در بر داشته باشد. نظر شما چیست؟ دیدگاه های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منابع:قطره زومیت

اشتراک گذاری کنید

درباره‌ی حانیه افراخته

مهندس افراخته فعال در زمینه شبکه های اجتماعی

اینو دیدی ؟

اهمیت امنیت دروب سایت ها

اهمیت امنیت در وب سایت ها

ویژگی‌هایی مثل رابط‌ کاربری کارآمد و محتوای جذاب، در مقایسه با امنیت به حاشیه می‌روند. …

۶ دیدگاه ها

  1. چ جالللللب
    اون قسمتی که گفته سن و موسیقی مورد علاقه و غذا و کلا علایقت رو نشون میده نتونستم پیداکنم!!

  2. از یک نظر بسیار خوبه که علم اینقدر پیشرفت کرده و حتی از سرچ کردن و گشتن در وبسایت های مختلف میتوان علایق و سلیقه کاربران رو متوجه شد

  3. خیلی جالبه که خیلی از افراد بصورت رایگان به گوگل اطلاعات میدن و کارش رو آسون میکنن

    • مهندس اکبری | تبلیغات شبکه های اجتماعی مهندس اکبری آموزش شبکه های اجتماعی

      بله اطلاعات خود را به اسانی به گوگل میدهند و یه سری از قابلیت ها رو این کاربران درعوضش استفاده می کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

برای استفاده از تخفیف از کد تخفیف paeez97 استفاده کنید و برای اطلاع از دوره های بیشتر به شماره 09158114564 در تلگرام پیام بدید رد کردن